Payconiq Logo

Payconiq groeit verder in Europa door fusie van Payconiq België met Bancontact

27 maart 2018

Amsterdam, 27 maart 2018 – Vandaag kondigen Payconiq Belgium en Bancontact Company een fusie aan. Met de fusie worden expertise en innovatie samengebracht, om beter in te spelen op de sterk groeiende vraag naar veilige en gebruiksvriendelijke betaaloplossingen. Zo blijft Payconiq, de mobiele betaaldienst waarmee gebruikers online, onderweg en onderling tussen vrienden kunnen betalen, doorgroeien als Europees digitaal betaalplatform. Ook treden BNP Paribas Fortis en AXA toe als aandeelhouder.

Met de toetreding van BNP Paribas Fortis en AXA, scharen vijf banken zich achter het nieuwe Belgische bedrijf: AXA Bank, Belfius, BNP Paribas Fortis, ING en KBC. De fusie belooft het beste van twee werelden voor consumenten en winkeliers. Met Payconiq betalen consumenten mobiel, zowel online als offline, door hun bankrekening te koppelen aan de Payconiq-app. Bancontact Company staat garant voor een grote reikwijdte bij de consument, dankzij het breed gedragen vertrouwen en netwerk van webshops, winkeliers, distributeurs en banken.

Betalen met een smartphone neemt een enorme vlucht in België. Het totale aantal mobiele betalingen met de apps van Bancontact Company en Payconiq Belgium verviervoudigde in 2017 ten opzichte van 2016. In totaal verwerkten beiden bedrijven zo’n 15 miljoen mobiele betalingen per jaar. Bancontact Payconiq Company zal nieuwe innovatieve producten voor zowel binnenlandse als Europese betalingen aanbieden, zoals een samengevoegde betaalapp.

Payconiq in Nederland
In Nederland hebben 20.000 rekeninghouders van ING en Rabobank sinds begin dit jaar exclusief de mogelijkheid de app alvast te gebruiken. De betaaldienst breidt momenteel het aantal aangesloten winkeliers verder uit en bereidt zich voor op een landelijke start later dit jaar. Vanaf dan zullen consumenten van alle Nederlandse banken Payconiq kunnen gebruiken; online, in fysieke winkels en voor makkelijke betalingen aan vrienden en familie.