Nederlandse winkels kiezen voor mobiel betalen van Payconiq

6 juni 2018

Payconiq nu voor iedereen beschikbaar

AMSTERDAM, 6 juni 2018 – Payconiq zet de volgende stap om mobiel betalen voor iedereen mogelijk te maken in Nederland. Vanaf vandaag is de betaalapp door iedereen te gebruiken met een Nederlandse bankrekening. De betaaldienst maakt vandaag ook bekend dat er in de komende maanden bij steeds meer verkooppunten betaald kan worden. Payconiq gaat samenwerken met een groot aantal winkels zoals Spar, Primera en ICI PARIS XL.

Koppeling met alle Nederlandse banken
Payconiq maakt betalen via de mobiele telefoon in winkels, webshops, en onderling met vrienden en familie gemakkelijk. Dankzij een koppeling met de bankrekening is er geen extra wallet nodig en worden betalingen razendsnel verwerkt.

De eerste fase die dit jaar van start ging is succesvol afgerond. Toen kregen ruim 20.000 rekeninghouders bij ING en Rabobank toegang tot Payconiq. Vanaf vandaag biedt Payconiq een koppeling met rekeningen van alle Nederlandse banken. Iedereen kan nu dus met Payconiq betalen, op zowel Android als iOS toestellen.

Betalen en sparen in diverse branches
Vandaag maakt de betaaloplossing ook de eerste lijst bekend van winkels, supermarkten en restaurants die voornemens zijn met Payconiq te gaan samenwerken. Dit zijn onder andere Albron, Bruna, Coop, Dekamarkt, Dirk, Deonlinedrogist.nl, Flinders.nl, ICI PARIS XL, Jeans Centre, Karwei, La Place, Primera, Spar en Zeeman. Daarnaast worden binnenkort loyaltyprogramma’s toegevoegd aan de app, zodat consumenten bij hun betaling automatisch punten sparen en korting krijgen.

Samenwerking met PSP’s en leveranciers van betaalterminals en kassasystemen
Naast de (web)winkels die zich achter Payconiq scharen, gaat de mobiele betaaldienst ook samenwerken met diverse Payment Service Providers. Dit zijn onder andere Buckaroo, ING Kassacompleet, Payvision, Rabobank Omnikassa en Sisow. Daarnaast kondigen ook verschillende leveranciers van kassasoftware de koppeling met Payconiq aan, zoals AXI, Centric, Countr, Cow Hills, Eijsink, Index Hospitality Systems, NCR, Next to food, Pay Systems, Quarto, SRS, Toshiba TEC, Twelve en Valk Solutions. Payconiq werkt ook samen met leveranciers van betaalterminals als CCV en PayPlaza.

Mobiel betalen in Nederland
De samenwerkingen zijn een belangrijke stap voor Payconiq in Nederland. Guido Vermeent, CEO Payconiq Nederland: “Om mobiel betalen in Nederland groot te maken is een grote groep winkeliers die mobiel betalen ondersteunt essentieel. Deze winkeliers kiezen met Payconiq voor innovatie op het gebied van mobiel betalen en loyalty.”