Mede mogelijk gemaakt door Payconiq, test AH to go haar nieuwste ‘Tap to go’ technologie

20 juni 2018

Nederlands grootste supermarktketen Albert Heijn, is in januari begonnen met het testen van haar nieuwste “tap to go” -technologie in één van haar AH to go-winkels. Deze nieuwe technologie, waarvan de betaling is mogelijk gemaakt door Payconiq, stelt AH to go klanten in staat te betalen voor hun boodschappen zonder deze bij de kassa te moeten afrekenen.

‘Tap to go’ biedt klanten een snelle en efficiënte winkelervaring door het scannen van elektronische schappen met een klantenkaart of, in de nabije toekomst, hun smartphone. Na zich geregistreerd te hebben via de ‘Tap to go’ app, kunnen klanten snel een boodschap doen door simpelweg een product uit te kiezen en hun klantenkaart tegen het elektronische schap aan te houden. Binnen 10 minuten wordt het geld automatisch van hun bankrekening afgeschreven.

Deze vooruitstrevende betaalmethode wordt vooralsnog alleen getest bij het AH to go filiaal van Ahold’s Delhaize kantoor in Zaandam. Naar verwachting zal ‘Tap to go’ rond de zomer verder worden uitgerold naar andere AH to go-winkels in Nederland.