Natuurhistorisch Museum Rotterdam biedt nu mobiel betalen met Payconiq

10 december 2018

Rotterdam, 5 december 2018 – Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam maakt het vanaf vandaag mogelijk om te betalen via de smartphone met de betaalapp Payconiq. Dit houdt in dat het museum te bezoeken is zonder portemonnee of contant geld op zak. Het Natuurhistorisch is het eerste Nederlandse museum dat bezoekers de mobiele betaaloplossing biedt.

Payconiq maakt betalen via de smartphone in winkels, musea, webshops, en onderling met vrienden en familie gemakkelijk. De betaalapp is op zowel Android als iOS toestellen te gebruiken en werkt snel en gemakkelijk, ongeacht bij welke bank de consument een bankrekening heeft. Aanbieders kunnen ook kiezen voor weergave van de QR-code op een andere manier wanneer zij Payconiq als betaalmethode willen aanbieden, waaronder de bestaande pinterminal, sticker, tablet of smartphone. Voor consumenten is Payconiq gratis en aanbieders betalen een scherp tarief per transactie.

Betalen via QR-code
Bezoekers van Het Natuurhistorisch – ‘een doodleuk museum dat blijft verbazen’ – kunnen vanaf nu betalen door een QR-code te scannen met een smartphone vanaf een display bij de kassa. Hiervoor wordt samengewerkt met Quarto, de kassaleverancier van het museum.

“Deze nieuwe betaalmogelijkheid sluit goed aan bij de modernisering van onze entree en de museumwinkel die we in het afgelopen jaar hebben gerealiseerd,”zegt Kees Moeliker, directeur van Het Natuurhistorisch.

“De samenwerking met een museum laat zien dat Payconiq voor alle retailbranches een oplossing biedt. We zijn trots dat Het Natuurhistorisch het eerste museum is dat Payconiq aanbiedt als betaalmogelijkheid,”zegt Guido Vermeent, CEO Payconiq Nederland.

“We zien dat we met Payconiq mooi inspelen op de groeiende behoefte om op een makkelijke manier te kunnen betalen met je mobiele telefoon. Vooral de jongere bezoekers maken er al direct veel gebruik van. We merken dat musea blij zijn met onze koppeling,”zegt Pieter de Jong, CEO Quarto.