Reken je nieuwe schoenen af met Payconiq bij Van den Assem

14 december 2018

Van den Assem is de eerste Nederlandse schoenenwinkel waar je je aankoop gemakkelijk met je smartphone kunt afrekenen met Payconiq. Online scan je gewoon een QR-code en met de Payconiq app geef je makkelijk akkoord op de betaling via je vingerafdruk of pincode. Binnenkort kun je ook in de winkels van Van den Assem met Payconiq betalen. Je kunt je portemonnee dan gewoon thuislaten!

Payconiq maakt betalen via de smartphone in winkels, webshops, en onderling met vrienden en familie gemakkelijk. De betaalapp is op zowel Android als iOS toestellen te gebruiken en werkt snel en eenvoudig, ongeacht bij welke bank je een bankrekening hebt.

Van den Assem
Al drie generaties lang is het familiebedrijf Van den Assem hét adres voor kwaliteitsschoenen. In 1910 begonnen de broers Van den Assem hun winkel aan de Oostmolenstraat in Rotterdam. Al snel werd zoon Cees aan het bedrijf toegevoegd nadat hij naar een Brabantse schoenenfabriek was gestuurd, om daar ook het vak te leren. Met de focus op kwaliteit, ‘schoenen in het betere genre’,  was het familiebedrijf Van den Assem geboren.

Vandaag de dag staat de derde generatie aan het roer. Directeur-eigenaar Berry van den Assem nam 20 jaar geleden, samen met zijn broer Leo, de zaak van zijn vader over. Na eerst het schoenenvak geleerd te hebben in Italië, kwam Berry met een hoofd vol ideeën terug om Van den Assem voort te zetten. Berry heeft niet alleen een neus voor de fijnste trends, maar hij weet ook dat je je als bedrijf constant moet ontwikkelen: “Schoenen verkopen is een serieuze finesse! Het gaat echter niet alleen om de juiste collectie, maar ook het bieden van een totale beleving. En ook consumentenbehoeften ontwikkelen continu. Daarom zijn we zo trots dat we de eerste schoenenwinkel zijn waar je met je smartphone via Payconiq kunt afrekenen. Dat is de toekomst!”

Betalen met je smartphone
Op de website van Van den Assem kun je vanaf nu betalen door een QR-code te scannen met je smartphone tijdens het afrekenproces. Hiervoor wordt samengewerkt met Buckaroo, de Payment Service Provider voor veel webwinkels.

Maurits Dekker, CCO van Buckaroo: “Van den Assem is een omnichannel retailer die nauwgezet de ontwikkelingen in de gaten houdt, drempels wegneemt en kansen ziet liggen. Iets wat wij bij Buckaroo herkennen. Als payment service provider zien we dat een seamless shopping experience onmisbaar wordt in de e-commerce, zeker in de fashionbranche. Nieuwe betaaloplossingen, zoals Payconiq, dragen daaraan bij.”

Guido Vermeent, CEO van Payconiq: “We zijn blij dat door de goede samenwerking met Buckaroo we bij een mooie omnichannel retailer als Van den Assem betalingen met Payconiq aan kunnen bieden. Wij kijken uit naar de verdere uitrol van Payconiq, zowel online als in fysieke winkelpunten.”

In de winkels van Van den Assem zal de QR-code getoond worden op de betaalterminal. Winkeliers kunnen ook kiezen voor weergave van de QR-code op een andere manier waaronder kassadisplay, sticker, tablet of smartphone, wanneer zij Payconiq als betaalmethode willen aanbieden. Per transactie betalen winkeliers een scherp tarief en voor consumenten is Payconiq gratis.