Met je smartphone boodschappen betalen bij SPAR

20 december 2018

Payconiq laat je afrekenen via een QR-code en vingerafdruk of pincode

AMSTERDAM, 20 december 2018 – Vanaf vandaag kunnen boodschappen bij SPAR met een smartphone worden afgerekend via Payconiq. De betaalapp is door iedereen te gebruiken, ongeacht het merk smartphone of de bank waar de gebruiker een rekening heeft. SPAR is de eerste landelijke foodretailer die Payconiq als betaaldienst aanbiedt.

Het afrekenen van boodschappen via een smartphone met Payconiq is nu ook mogelijk bij SPAR. Tijdens het afrekenen heeft de consument de keuze om een QR-code weer te laten geven op de kassadisplay. Deze QR-code kan met de Payconiq-app worden gescand, waarmee de betaling in de app met een vingerafdruk of pincode kan worden goedgekeurd. Het weergeven van de QR-code wordt mede mogelijk gemaakt door Centric, de leverancier voor winkelautomatisering bij Spar.

“Als moderne winkel voor dagelijks gemak wil SPAR ook gemak in betaaloplossingen bieden. Het aanbieden van Payconiq past precies in dit beeld. We zijn daarom verheugd dat wij deze stap zetten als eerste foodretailer in Nederland.”, zegt Edith Appels, Directeur Finance & Operations bij SPAR.

Ferry Kalfsvel, Managing Director Centric Retail: “Retailers kunnen met Payconiq QR-code-betalingen overal in de winkel aanbieden en op een moderne manier zaken doen. Een mooie aanvulling op onze Omnichannel Retail Suite. De samenwerking met Payconiq en Spar is heel prettig verlopen. Goed om te zien dat retailers zoals Spar deze innovaties snel in gebruik nemen.”

Payconiq in Nederland
Payconiq werd in 2014 opgericht als innovatieproject van ING. Inmiddels is Payconiq als zelfstandig bedrijf actief in Nederland, België en Luxemburg. Van de Nederlandse tak van het bedrijf zijn ASN, ING, Rabobank, Regiobank en SNS aandeelhouder. In België en Luxemburg wordt al bij ruim 50.000 winkels betaald via de Payconiq app.

“We zijn trots dat we SPAR als eerste foodretailer in Nederland mogen verwelkomen bij Payconiq. SPAR is een internationale retailer die samen met ons de toekomst van mobiel betalen weet te omarmen. De toevoeging van SPAR aan de aanbieders van Payconiq in Nederland is een mijlpaal in de exponentiële groei van de mobiele betaalmarkt,”zegt Guido Vermeent, CEO Payconiq Nederland.

Payconiq door iedereen te gebruiken
Payconiq maakt betalen met een smartphone in winkels, webshops, en onderling met vrienden en familie gemakkelijk. De betaalapp is op zowel Android als iOS toestellen te gebruiken en werkt snel en eenvoudig, ongeacht bij welke bank de consument een bankrekening heeft. Voor consumenten is Payconiq gratis en winkeliers betalen een scherp tarief per transactie. Winkeliers kunnen kiezen voor weergave van de QR-code via de bestaande pinterminal, sticker, tablet of smartphone, of via hun Service Payment Provider.