Nu bij ANWB mobiel betalen met Payconiq

11 februari 2019

AMSTERDAM, 11 februari 2019 – Vanaf vandaag kan er bij alle winkels van ANWB worden betaald met Payconiq. Dankzij deze betaalapp kan de portemonnee of bankpas worden thuisgelaten. De aankoop wordt afgerekend door het scannen van een QR-code.

Payconiq maakt betalen via de smartphone in winkels, webshops en onderling met vrienden en familie gemakkelijk. De betaalapp is op zowel Android als iOS toestellen te gebruiken en werkt snel en gemakkelijk, ongeacht bij welke bank de consument een bankrekening heeft.

De consument kan bij de ANWB-winkels terecht voor een breed aanbod in kleding, schoenen, elektronica en reisartikelen. In alle 83 winkels zal de consument met Payconiq kunnen betalen.

“ANWB omarmt innovatie,“ zegt Wouter Nooij, directeur Retail bij ANWB. “Betalen met je smartphone hoort daarbij”. Ook op betaalgebied. Payconiq past precies in die strategie dus zijn wij erg blij met de samenwerking.”

Betalen via elke smartphone
Bij ANWB kan worden betaald door een QR-code te scannen met een smartphone. De QR-code wordt geprint op de bon. Winkeliers kunnen ook kiezen voor weergave van de QR-code op een andere manier, waaronder de bestaande pinterminal, kassadisplay, sticker, tablet of smartphone, wanneer zij Payconiq als betaalmethode willen aanbieden. Voor consumenten is Payconiq gratis en winkeliers betalen een scherp tarief per transactie.

ANWB volgt op winkelketens ICI PARIS XL, Jeans Centre en Spar die Payconiq al eerder in hun winkels beschikbaar maakten voor de consument. De komende tijd zullen vele andere retailers Payconiq beschikbaar maken als betaalmethode.