Mobiel betalen bij BP met Payconiq

4 juli 2019

Amsterdam, donderdag 4 juli 2019 – TSG Nederland start met het aanbieden van mobiel betalen in samenwerking met Payconiq. Met de betaalapp kunnen consumenten hun tankbeurt en aankoop in de shop met een smartphone afrekenen. Via het Tokheim Fuel POS kassasysteem kunnen tankstations Payconiq als betaalmiddel aanbieden. Zeven BP tankstations starten als eerste met het accepteren van Payconiq betalingen.

Vanaf deze week kunnen klanten aan de bemande kassa’s bij BP D!Vers Woerden, BP Commandeur Amsterdam, Beverwijk, Hilversum, Ijmuiden, Naarden en Zandvoort aangeven dat ze met hun smartphone willen betalen. De caissière laat een QR-code op het kassascherm verschijnen die kan worden gescand met de Payconiq app. In de app ziet de klant het bedrag en kan de betaling worden bevestigd met een vingerafdruk of pincode.

Henk van Os van BP D!Vers Woerden zegt: “Wij proberen altijd de beste service te bieden aan onze klanten. Met Payconiq zetten we de stap richting de toekomst van betalen, waarbij betalingen worden gekoppeld aan voordelen voor de klant. Bijvoorbeeld automatisch punten sparen, wasbeurten aan andere aankopen koppelen en stapelkorting voor terugkerende consumenten. Dat is allemaal mogelijk dankzij de QR-code.”

Mobiel betalen
Payconiq maakt betalen met een smartphone in winkels, online in webshops en onderling tussen contacten gemakkelijk. In Nederland, waar de app dit jaar is gestart, kan bij ruim 1.500 betaallocaties met Payconiq worden betaald. Hiertoe behoren supermarkten zoals Dekamarkt, Dirk en Spar, retailketens zoals Bruna, Jeans Centre en Mitra, webshops zoals DeOnlinedrogist.nl, Fleurop.nl en Ledlampendirect.nl en andere betaalpunten zoals de TanQyou Park app. In België, waar Payconiq al langer actief is, kan bij ruim 60.000 verschillende verkooppunten met Payconiq worden betaald. Iedereen met een Android of iOS smartphone kan gebruikmaken van de betaalapp, ongeacht bij welke bank de gebruiker een bankrekening heeft.

Veilig en snel
Betalingen met Payconiq zijn beveiligd met een persoonlijke pincode of vingerafdruk. Consumenten met een iPhone kunnen ook FaceID inschakelen. Payconiq heeft grote Europese banken als aandeelhouder, waaronder de Nederlandse banken ASN Bank, ING, Rabobank, Regiobank en SNS. De app is voor consumenten gratis en ondernemers betalen een scherp tarief per transactie. Zij kunnen QR-codes van Payconiq aanbieden via betaalterminal, kassascherm, op de bon of op een sticker.

Maak je gebruik van het Tokheim Fuel POS systeem? Meld je voor 1 augustus aan en betaal de eerste 3 maanden geen transactiekosten.
Meer informatie: [email protected] of neem contact op met jouw leverancier.