Payconiq haalt ruim 20 miljoen euro op voor verdere ontwikkeling

25 juli 2019
  • Financiering voor verdere ontwikkelingen en verdere integratie met banken
  • Europese uitbreiding: Payconiq werkt aan een omnichannel en Europees mobiel betaalplatform

Payconiq International SA heeft bij een investeringsronde ruim 20 miljoen euro opgehaald bij haar bestaande aandeelhouders. De mobiele betaaldienst, met hoofdkantoor in Luxemburg, bestaat uit een netwerk van consumenten, winkel(keten)s, distributeurs en banken dankzij een open API-structuur en flexibele microservices.

Toename gebruik in de Benelux
Met de investering wil Payconiq nieuwe ontwikkelingen versnellen, nauwere integratie bij banken en winkeliers realiseren en zich sterker positioneren in Europa. Inmiddels hebben in Nederland, België en Luxemburg ruim 60.000 winkeliers zich aangesloten bij het veilige plug-and-play platform. De eenvoudige mobiele betaalmethode van Payconiq biedt een volwaardige (ver)koopervaring dankzij de bestaande infrastructuur van banken. Gebruikers hebben alleen een bankrekening en een smartphone nodig. Daarmee kunnen ze veilig in winkels en online afrekenen, onderling betalingen doen en facturen betalen.

Iedereen kan mobiel betalen
Door technologische innovaties en toename van het gebruik van smartphones zit de mobiele betaalmarkt sterk in de lift. Volgens het Global Payment Report 2018 van Worldpay hebben digitale portemonnees het gebruik van de traditionele (prepaid) creditcards al voorbijgestreefd. Naarmate het smartphone gebruik toeneemt zullen digitale portemonnees in 2022 een nog sterkere positie innemen.

Duke Prins, CEO van Payconiq: “Bij Payconiq vinden we dat iedereen in bezit van een bankrekening en een smartphone deel mag uitmaken van het digitale avontuur. Daar is geen betaalpas voor nodig. We willen de betaalervaring eenvoudig en veilig houden en gebruiken daarvoor bestaande middelen. Zo gebruiken we de beveiligde infrastructuur van banken om iedereen binnen Europa te voorzien van een eenvoudige mobiele betaaloplossing. Payconiq is voor iedereen: elke smartphone en elke bank, of je nu wilt betalen of een betaling wilt ontvangen.”

De investering van ruim 20 miljoen benadrukt de steun en het vertrouwen van de bestaande aandeelhouders om Payconiq te laten groeien tot een pan-Europees omnichannel mobiel betaalplatform.