Payconiq International krijgt PIS licentie voor betalingen in heel Europa

10 september 2019

-De Luxemburgse minister van Financiën overhandigde Payconiq International de eerste in Luxemburg uitgegeven PIS licentie

-Met de licentie kan Payconiq namens gebruikers transacties tussen rekeningen initiëren onder de PSD2 wetgeving

Payconiq, een Europees betaalplatform
Payconiq International, met het hoofdkantoor in Luxemburg, is de eerste betaaldienst die deze vergunning in Luxemburg heeft gekregen. “Als Europees betaalplatform zijn we verheugd over de ontvangst van deze vergunning. Dat we de eerste zijn in Luxemburg die de licentie in ontvangst mag nemen is een eervolle bijkomstigheid,” zegt Duke Prins, CEO van Payconiq International.

Luxemburg is één van de weinige EU-landen die deze vergunning als uitbreiding op bestaande PSD2 licenties heeft afgegeven. Door het afgeven van vergunningen onder PSD2 wetgeving ontstaat er voor betaaldiensten in Europa, waaronder Payconiq International, een gelijk speelveld.

Pierre Gramegna, de Luxemburgse minister van Financiën zegt hierover het volgende: “De eerste uitgifte van deze vergunning geeft aan dat Luxemburg klaar is voor open banking in het PSD2 tijdperk.” Daaraan voegt hij toe: “Luxemburg is een vooraanstaande fintech hub en daardoor een ideale locatie voor betaaldiensten die hun activiteiten Europees willen uitbreiden.”

Een alternatief voor betaalpassen
Als betaalinitiatiedienst stelt Payconiq International consumenten in staat om hun aankopen via een smartphone te betalen en geld naar contacten over te maken, rechtstreeks vanaf hun bankrekening.

De gebruikers machtigen Payconiq om een betalingsopdracht naar hun bank te verzenden. De bank voert het de betaling uit en Payconiq informeert de winkel over de succesvolle transactie. Alles gebeurt binnen enkele seconden. Voor gebruikers is betalen met Payconiq niet alleen eenvoudig en snel, maar ook zo veilig als betalen met de app van hun eigen bank. Hetzelfde geldt voor het verzenden van geld naar contacten

“Deze vergunning was een noodzakelijke stap om onze activiteiten vanuit de Benelux uit te breiden naar Europa. Onze ambitie is om de meest gebruikte mobiele betaaldienst van Europa te worden. We zijn een alternatief voor betaalpassen en onze gebruikers hebben alleen een bankrekening nodig om op verschillende manieren mobiel te kunnen betalen. Het verkrijgen van de vergunning in aanvulling op onze bestaande PSD2 licentie, geeft aan dat we toegewijd zijn om onze visie om te zetten naar de realiteit,” aldus Duke Prins.

Foto: (v.l.n.r.) Michael Pechner, CEO van Digicash/Payconiq Luxemburg; Pierre Gramegna, Minister van Financiën in Luxemburg; en Duke Prins, CEO van Payconiq International.