Payconiq introduceert nieuwe campagne voor ondernemers en tijdelijk gratis QR-code betalingen

13 mei 2020

‘QR-code is the way to pay: snel, makkelijk én contactloos’ 

1 App voor alle type betalingen: online, in de winkel en de horeca.
Gemakkelijk en snel mobiel betalen met QR-code.
Zonder extra kassasysteem of betaalautomaat.
Contactloos betalen voor de nieuwe 1,5 meter samenleving.

Amsterdam – Fintech bedrijf Payconiq Netherlands B.V. vraagt met een nieuwe campagne aandacht voor haar betaalmethode waarbij ondernemers zowel met als zonder hardware mobiel betalen via QR-code mogelijk maakt voor klanten. Een betaaltransactie wordt uitgevoerd nadat de klant een QR-code scant op een betaalterminal, kassascherm, kassabon, telefoon of tablet, QR-sticker of online. Stuk voor stuk contactloze manieren van betalen, die juist nu in de nieuwe 1,5 meter samenleving extra relevant zijn. Ondernemers hebben voor deze nieuwe manier van betalen geen nieuwe hardware nodig. Payconiq is namelijk eenvoudig te integreren met de bestaande betaalterminal, kassasysteem en payment service providers, maar kan ook ‘stand alone’ gebruikt worden. Online én offline. Dit maakt Payconiq dé QR- betaaloplossing voor ondernemers. Zeker in tijden waarin ondernemers vaak gedwongen worden zichzelf en verkoopkanalen opnieuw uit te vinden.

Restaurants die online maaltijden verkopen en bezorgen, winkels die hun webshop een boost willen geven en andere creatieve initiatieven die ondernemers momenteel opzetten; QR-code betalen van Payconiq maakt het eenvoudiger om het dienstenaanbod snel en zorgeloos te vergroten. “Je kunt als ondernemer vrijwel direct aan de slag met Payconiq, omdat het eenvoudig te integreren is met vrijwel alle betaalautomaten, kassasystemen en integrators. Geen extra systemen en extra vaste lasten voor de ondernemer, wel het gemak van mobiel en contactloos betalen voor de klant. Zo maken we met onze QR-code, snel en eenvoudig betalen over alle kanalen heen nóg makkelijker!” aldus Guido Vermeent, CEO van Payconiq Nederland.

QR-code-stickers scannen

Payconiq werkt zelfs met een simpele QR-code-sticker. “Met een Payconiq QR-sticker is een ondernemer direct in business,” vertelt Guido. “De QR-code op zo’n sticker scannen is voldoende om te betalen, zonder contact met winkelpersoneel. En omdat je het product direct afrekent aan het schap, scheelt het ook rijen bij de kassa. Helemaal handig als je gepaste afstand moet houden.
En je hoeft je portemonnee niet eens meer bij je te hebben,” aldus Guido.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Ook kan deze fysieke QR-code gebruikt worden voor bijvoorbeeld foodtrucks of een bloemenkraam die verschillende soorten bloemen aanbiedt, waarbij elk product een eigen QR-code-sticker met bijbehorende prijs krijgt. Guido: “Het is een kwestie van tijd want we beginnen al te wennen aan zelfscankassa’s. In Azië zijn QR-codes al de standaard.”

Op gepaste afstand betalen, ook in de horeca

Ook horecaondernemers kunnen straks op veilige afstand betaald worden. Door een Payconiq QR- code bijvoorbeeld op de bon af te drukken of Payconiq te integreren in de app van een ondernemer, waardoor een klant direct kan afrekenen.

Lage transactiekosten, geen abonnementskosten

Het gemak en de snelheid van betalen, zijn overduidelijke pluspunten van de QR-betaalmethode Payconiq. Daarnaast heeft Payconiq voor ondernemers nóg een groot voordeel. De transactiekosten per betaling zijn laag, nu tijdelijk zelfs gratis en er zijn geen abonnementskosten. “Twee aanzienlijke kostenbesparingen die echte ondernemers absoluut moeten aanspreken,” volgens Guido.

Over Payconiq

Payconiq gelooft dat iedereen overal met een telefoon moet kunnen betalen. Inmiddels doe je bijna alles met je telefoon, dus waarom ook niet betalen? Payconiq maakt mobiel betalen mogelijk via QR-code, met als ambitie het meest gebruikte en veelzijdige internationale mobiele betaalplatform te worden. Payconiq kan door de consument gratis gebruikt worden met elke bank in de BeNeLux en is binnenkort ook beschikbaar in meerdere bank apps. Payconiq is een gezamenlijk initiatief van Europese grootbanken, waaronder ING, Rabobank, ASN Bank, RegioBank, SNS, KBC en BNP.