Payconiq en Valinso vergroten mogelijkheden mobiel betalen

3 augustus 2020

Mobiel betalen is de toekomst. Op steeds meer plekken in Nederland reken je tegenwoordig snel en eenvoudig af met je mobiel. Inmiddels kunnen we al een poosje contactloos en mobiel betalen bij vending-apparaten en automaten. Maar, hier hangt een prijskaartje aan. Payconiq en Valinso Payment Service bieden nu een voordelige oplossing voor méér gebruiksgemak. Zowel voor consument als ondernemer. Door Payconiq als betaaloplossing in haar dienstenaanbod te integreren, heeft Valinso een innovatief antwoord op een groeiende marktvraag in huis.

Valinso, opgericht in 2010, richt zich op ‘servitisation’. “We verkopen producten als een dienst”, zegt Jan-Willem Rommerts, Operations Manager van de specialist in betaaloplossingen. “Vanaf 2012 zijn we ons gaan concentreren op de vending-markt en verkopen wij telemetrieproducten met bijbehorende dienstverlening. In 2016 breidden we ons portfolio uit met cashless-betalen. In 2018 volgde closed-user-group-betalen en begin 2020 hebben we een begin gemaakt met de uitrol van mobiel betalen via QR-codes met Payconiq.”

Onderscheidend
Valinso is onderscheidend binnen haar vakgebied. Als one-stop-shop voor betaaloplossingen biedt het bedrijf maximale ontzorging voor klanten. “Alle betalingen van verschillende betaalmethodes worden op de achtergrond verzameld en worden wekelijks als één bedrag overgemaakt op de bankrekening – dus niet langer grote aantallen betalingen voor individuele terminals. Alle inkomsten via betaalterminals worden zonder aftrek van transactiekosten op de rekening gestort.”

Door de samenwerking met Payconiq breidt Valinso de mogelijkheden van mobiel betalen bij automaten verder uit. Gebruikers kiezen een product en rekenen eenvoudig contactloos af door het scannen van de QR-code op de display van de vending-machine. “Een prijstechnisch zeer interessante oplossing voor deze markt”, benadrukt Rommerts. “Daarnaast tonen we als bedrijf aan innovatief te denken en te handelen. Dit levert veel positieve exposure in de markt op.”

Minder cash, meer contactloos
“We verwachten dat in de toekomst banken steeds minder bereid zijn om fysieke betaalmiddelen te verstrekken aan klanten. Hier is een behoorlijke kostenpost mee gemoeid. Via de smartphone is een mooi alternatief voorhanden waarbij niet meer de bank, maar de klant verantwoordelijk is voor het betaalmiddel. Banken zullen dus betalen via de smartphone steeds meer stimuleren. Het aantal betalingen via de smartphone neem de komende jaren sterk toe. QR-code betalen is hier een goed voorbeeld van.”

De samenwerking met Payconiq bevalt Valinso uitstekend. “Het betaalproces loopt soepel, consumenten kunnen snel afrekenen. We bevelen Payconiq bij al onze klanten aan. Niet alleen is mobiel betalen met Payconiq een mooie toevoeging aan de bestaande betaalmethoden, ook is QR-code betalen voordelig. Bedragen hoger dan € 25,- kunnen ook afgerekend worden bij een vending-automaat, zonder dat hier een dure pinoplossing voor geïnstalleerd dient te worden.”

Benieuwd naar alle mogelijkheden?

Neem contact op!