Payconiq invoice: facturen sneller betaald dankzij QR-code

4 december 2020

Amsterdam, 4 december 2020 – Payconiq zet de volgende stap: de fintech maakt het nu ook mogelijk om facturen met een mobiele telefoon via een QR-code te betalen. Payconiq invoice biedt de ontvanger van een factuur zo maximaal betaalgemak. En dat is ook goed nieuws voor het bedrijf dat de factuur stuurde: hoe eenvoudiger het is om een factuur te betalen, des te sneller hij daadwerkelijk wordt betaald.

Met Payconiq invoice kunnen bedrijven facturen sturen met daarop een QR-code. Daarmee maken ze het hun klanten makkelijk: de ontvanger van de factuur scant de code en de betaling is uitgevoerd. Voor het betalen van een factuur is het dus niet meer nodig naar de online bankomgeving te gaan om daar vervolgens (ingewikkelde) betalingskenmerken, IBAN-nummers en andere gegevens in te voeren

Grotere betalingsbereidheid, betere cashflow
Het bieden van het betaalgemak van Payconic invoice biedt belangrijke voordelen. Hoe makkelijker een bedrijf het maakt om te betalen, des te sneller er ook wordt betaald. Om een idee te geven: facturen die dankzij een QR-code direct met de mobiele telefoon zijn te betalen, worden gemiddeld drie keer zo snel betaald op dezelfde dag. Van alle conventionele facturen, wordt gemiddeld maar 5 procent binnen een dag betaald. Zo draagt Payconiq invoice bij aan een gezonde cashflow van bedrijven.

Foutloze efficiency
Bij Payconiq invoice vervangt het scannen van de QR-code het invullen van betalingsgegevens. Dat ondervangt dus ook het maken van (invul)fouten. Daarmee vermindert dit slimme systeem ook de druk op de medewerkers van de administratie van het bedrijf dat de factuur stuurde. Dat effect wordt nog eens versterkt doordat betalingen via Payconiq invoice automatisch worden verwerkt door elk boekhoudsysteem. De administratie heeft direct de beschikking over alle belangrijke gegevens (kenmerk, datum van betaling etc.) en daarbij is gelijk duidelijk welke facturen nog niet zijn betaald. Door fouten te vorkomen en de snelheid er in te houden, vergroot Payconiq de efficiency van de administratie en daarmee drukt het de kosten.

Meer weten?