Oostenrijkse KvK zet betaaloplossing van Payconiq op ‘best practice’ lijst voor horecaondernemers

7 januari 2021

De toerismebranche is van groot belang voor de Oostenrijkse economie. Omdat juist die sector zwaar getroffen is door corona, gingen de Kamer van Koophandel en het Ministerie voor digitalisering uit dat land op zoek naar ideeën en innovaties die kunnen bijdragen aan herstel. De betaaloplossing met QR-code van Payconiq kwam daarbij als één van de 12 ‘best practices’ naar voren.

Om Oostenrijkse horecaondernemers ook in moeilijke tijden bij te staan, organiseerde de KvK van het Alpenland op donderdag 10 december een webinar waarin innovatieve, slimme en vooral bruikbare oplossingen voor de branche worden gepresenteerd. De Oostenrijkse KvK keek daarbij samen met het Bundesministeriums für Digitalisierung und Wirtschaftsstandort naar concrete ideeën uit meer dan 70 landen. In het webinar werden 12 innovaties uit 9 landen gepresenteerd, waaronder de betaaloplossing van Payconiq.

Voor een schnapps, schnitzels en hotelkamers
De Oostenrijkse KvK vond de betaaloplossing van Payconiq vooral interessant omdat hij voor iedereen veilig is: klanten hoeven voor een betaling geen portemonnee of bankpas meer bij zich te hebben, het scannen van een QR-code via de gratis Payconiq-app volstaat. Dat kan met elke smartphone (iOs en Android) op gepaste afstand én volledig contactloos. Bovendien is Payconiq horeca-breed inzetbaar. In een café is er eenvoudig een schnapps (of twee) mee af te rekenen, en ook bij restaurants en hotels kunnen betalingen dankzij de QR-code technologie eenvoudig én snel plaatsvinden.

Toekomstbestendige veiligheid
Ramin Kader, CEO van Payconiq Nederland: “We zijn er trots op dat officiële Oostenrijkse overheidsinstanties onze betaaloplossing hebben aangewezen als ‘best practice’ voor horecaondernemers in deze uitdagende tijd. Betalingen met QR-code , zoals wij die in de Benelux hebben geïntroduceerd, zijn snel én in meer opzichten veilig. Om te beginnen is de veiligheid van het betalingsverkeer optimaal dankzij de ondersteuning van alle grote banken. De aspecten ‘op gepaste afstand’ en ‘100% contactloos’ zijn blijvertjes. Ook in de toekomst draagt deze manier van betalen bij aan het verminderen van de overdracht van virussen.

Meer weten?