Vijf tips om QR-codes te gebruiken in 2021

27 januari 2021

Betalen met QR-code
Elke ondernemer heeft te maken met de gevolgen van het coronavirus. Of je nu noodgedwongen je winkel, kapperszaak of kantoor hebt moeten sluiten – óf juist nu de stroom aan winkelend publiek in goede, veilige banen moet leiden. Wij helpen je graag bij succesvol ondernemen tijdens de lockdown, maar vooral ná deze uitdagende periode.

Eén ding is zeker: de wereld zoals we deze ooit kenden keert niet snel meer terug. En dat biedt kansen. Meer dan ooit zijn offline en online shoppen één geworden en daarin speelt de QR-code een hoofdrol. De slimme ondernemer grijpt deze periode aan om versneld de digitale transitie door te voeren. Van contactloos betalen bij de kassa of in de webshop tot het digitaal delen van informatie; met QR-codes gaat er een nieuwe wereld voor jou en jouw klanten open.

Tip 1: de digitale menukaart
Een snelgroeiend fenomeen in de horecabranche is de digitale menukaart. Laat klanten aan tafel, aan de bar, thuis of onderweg een QR-code scannen en toon de menukaart in een online omgeving. Snel en hygiënisch bestellen.

Tip 2: betalen met QR-codes
Of je nu bij de kassa, met een handheld of in de webshop klanten wilt laten afrekenen: QR-codes geven in elke omgeving en op elk moment klanten een snelle optie voor mobiel betalen. Even scannen, bevestigen en de betaling is afgerond.

Tip 3: QR-code-stickers
Werk je vaak op locatie én met vaste prijzen? QR-code-stickers bieden jou en jouw klanten een handige optie bij het afrekenen. Vergeet lange rijen bij de kassa, voor de parkeerautomaat of op een festival; koppel simpelweg een vast bedrag aan de QR-sticker, scan en go!

Tip 4: op de bon
Mag ik de rekening? Bij het uitdraaien van de kassabon wordt automatisch een unieke QR-code gegenereerd. Zo kunnen al jouw klanten gepast mobiel betalen door het scannen van de QR-code op de bon, gewoon aan tafel. Ideaal voor betalingen in bijvoorbeeld cafés en restaurants.

Tip 5: via een factuur
Maak het jouw klanten zo makkelijk mogelijk om openstaande facturen te betalen en voeg een unieke QR-code toe aan jouw facturen. Het enige wat de klant hoeft te doen is de QR-code scannen en de betaling accepteren. Zo is uitstel van betaling definitief verleden tijd.

Klaar voor 2021 met Payconiq
Jouw klanten doen alles met hun telefoon: prijzen opzoeken, routes naar de winkel opvragen, artikelen vergelijken. Maar betalen met een telefoon, dat klinkt nog als toekomstmuziek… Toch? Toch niet! Ooit de verre toekomst, nu de nieuwe realiteit. Dankzij Payconiq kun je jouw klanten het gemak van mobiel betalen en QR-code betalen laten ervaren. Overal: in de winkel, de webshop en in je app. Betaal met Payconiq, betaal met de toekomst.

 Jouw bedrijf, klaar voor de toekomst. Informeer nu naar de mogelijkheden van QR-code betalen en ontdek de gepaste betaaloplossingen van Payconiq. Pay fast, pay easy, Payconiq.

Meer informatie