Click & Collect met Payconiq

9 februari 2021

Vanaf 10 februari is Click & Collect toegestaan voor alle winkels. Natuurlijk horen bij het bestellen en afhalen regels, maar met QR-betalingen van Payconiq zorgen winkeliers in ieder geval voor een betalingsproces dat snel, 100% contactloos en veilig verloopt.

Toen de mogelijkheid van Click & Collect werd aangekondigd, hoorde je de zucht van verlichting van winkeliers bijna door het land trekken. Direct ging iedereen aan de slag met het optimaliseren van de bestelmogelijkheden op de website, het opzetten van een afsprakensysteem en het creëren van een afhaalbalie.

QR-codes houden de snelheid er in
Een slim betalingssysteem speelt een cruciale rol bij Click & Collect. Dáár speelt Payconiq van begin tot eind op in. Om te beginnen door bij het afronden van een bestelling via een website een QR-code te laten verschijnen. De klant scant deze met de Payconiq-app op de smartphone (iOS en Android) en de betaling is geregeld. Natuurlijk is er ook een oplossing voor aankopen via apps: een bestelling hier is via Payconiq af te ronden met een betaallink: enkele clicks en betaling is klaar. Deze twee methodes zijn goed voor de cashflow van winkeliers én ze zorgen ervoor dat de snelheid bij de afhaalbalie er in blijft – de klant hoeft het bestelde product alleen maar op te pikken.

Vlot en veilig: QR-code-betaling ter plekke
Natuurlijk maakt Payconiq ook snelle en veilige betalingen bij het afhalen mogelijk. Ook hierbij speelt het scannen van een QR-code een hoofdrol. Payconiq biedt namelijk de mogelijkheid om deze codes zichtbaar te maken op betaalterminals, op kassabonnen én op stickers. Die stickers zijn bijvoorbeeld op een zuil, balie of raam te plakken. Hoe de code ook zichtbaar wordt gemaakt: om een betaling doen, hoeven klanten hem alleen maar te scannen. Lekker snel dus. De winkelier krijgt direct een betaalbevestiging te zien en weet zo zeker dat het bedrag is overgemaakt. En dan is er nog een voordeel: het betalen met QR-codes gaat volledig contactloos en het kan op ruime afstand – wel zo veilig voor klant en winkelier.

Payconiq: Plug & Play voor Click & Collect
De betaalmethode van Payconiq wordt ondersteund door alle grote Europese banken en is snel en eenvoudig te integreren in elk kassasysteem. Winkeliers kunnen dit betaalgemak bovendien aanbieden tegen scherpe tarieven. Ze hebben dan geen omkijken meer naar contant geld en alle transacties zijn in real-time te volgen. Consumenten kunnen de Payconiq-app gratis downloaden en halen daarmee veilig betaalgemak in huis waarmee ze in de gehele BeNeLux makkelijk en snel kunnen betalen. Met de app kunnen ze trouwens ook onderling betalingen doen. Maar dat is weer een ander verhaal.

Ook Payconiq aanbieden in jouw winkel?

Meld je nu aan