Payconiq app stopt in Nederland

4 november 2021

De mobiele betaal-app Payconiq gaat stoppen in Nederland. Vanaf 1 januari 2022 kun je in Nederland niet meer betalen met Payconiq. In dit bericht leggen we uit wat dat voor jou als gebruiker betekent.

Tot wanneer kan ik nog met Payconiq betalen?
Tot 1 januari 2022 kun je met Payconiq blijven betalen. We geven je ruim de tijd om je Payconiq account te sluiten en de app van je telefoon te verwijderen. Zoals vermeld staat in artikel 7.2 van onze consumentenvoorwaarden, geldt een opzegtermijn van twee maanden.
Op 1 januari 2022 wordt de app uit de Nederlandse App Store en Play Store gehaald. Vanaf deze datum kun je onderling, online en in winkels in Nederland niet meer betalen met Payconiq.

Hoe verwijder ik mijn account?
Je kunt zelf je Payconiq-account sluiten via de instellingen of wachten totdat er een nieuwe update van Payconiq beschikbaar is in de Nederlandse App Store en Play Store. In deze laatste update helpen we je bij het sluiten van je Payconiq-account. Payconiq verwijdert automatisch je account als dit op 1 januari 2022 nog actief is. Daarmee verwijderen we ook al je persoonsgegevens van dit account, met uitzondering van gegevens die Payconiq bij wet verplicht is te bewaren

Wat gebeurt er met mijn ippies?
Vanaf 1 januari 2022 kun je niet meer via Payconiq ippies sparen, maar je opgespaarde ippies blijven gewoon beschikbaar via www.ippies.nl.

In onze FAQ op https://www.payconiq.nl/faq/ lees je meer over het sluiten van je Payconiq account en het behouden van je ippies.

Als je verder nog vragen hebt, kun je contact met ons opnemen via het contactformulier op www.payconiq.nl/contact.