Payconiq Logo

Apple Pay, Android of Payconiq?

Mobiel betalen zou toch voor iedereen beschikbaar moeten zijn?

Leuk Apple Pay,maar kan ik er wel mee betalen?

Nederland is om! Betalen met je mobiel is ook in ons land in opkomst. Dat kon al een tijdje via je Android-toestel en een aparte app van jouw bank, een zogenaamde Wallet. Nu bieden banken dezelfde functionaliteit voor iPhone: Apple Pay. Met deze betaaloplossing kun je contactloos betalen met je iPhone, iPad, iMac en Apple Watch. Maar niet iedereen kan hiervan gebruik maken. Mobiel betalen zou toch voor iedereen beschikbaar moeten zijn?

Betalen via NFC, dat is handig?

Met Apple Pay betaal je, net als de Wallet-apps van banken, via NFC. Overal waar je contactloos kunt betalen kun je dus met deze Apple-betaaldienst afrekenen. Maar op plaatsen waar geen pinterminal is of waar je niet contactloos kan betalen, kun je dus ook niet met je smartphone betalen. Denk bijvoorbeeld aan de onbemande tankstations of de toiletjuffrouw, maar ook webshops die je op locatie bezoekt – via een bestelzuil of je laptop. Via QR-codes kun je dus overal betalen. Want een QR-code overal op worden weergegeven, bijvoorbeeld op een (kassa)scherm of een sticker en zélfs op een pinterminal.

Apple Pay op je iPhone, maar niet met elke bank

Momenteel zijn er maar een paar Nederlandse banken die Apple Pay aanbieden: ING, Rabobank, ABN Amro, Bunq en een aantal internationale banken, waaronder Monese, N26 en Revolut. Heb je een rekening bij SNS? Dan kun je nog geen gebruik maken van de betaaldienst van Apple.

Geen iPhone? Da’s pech

Heb je geen iPhone? Dan kun je ook niet met Apple Pay betalen. Android-gebruikers kunnen dan de Wallet-app van hun bank gebruiken. Echter heeft ABN Amro aangekondigd met deze app – en dus betalen via NFC voor Android-telefoons – stop te zetten.

Iederéén kan mobiel betalen met Payconiq

Payconiq maakt betalen met je telefoon voor iedereen mogelijk. De app werkt namelijk op elke telefoon en is gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store. Zo kan iederéén mobiel betalen. Bovendien werkt Payconiq, in tegenstelling tot Apple Pay, met iedere bank. Dus ongeacht bij welke bank je een rekening hebt, jij kunt ook met Payconiq betalen!

Niet je pas,maar het verlengde van je rekening

Waar je met Apple Pay jouw bankpas in feite inlaadt in je telefoon, maakt Payconiq een directe koppeling met je bankrekening. Hiervoor geef je eenmalig toestemming. Vervolgens kun je al je betalingen met je smartphone doen: in winkels, online en onderling.

In welke winkels kan ik met Payconiq betalen?

Omdat Payconiq door middel van QR-codes werkt moeten winkels dit activeren. Payconiq werkt samen met kassapartijen om dit mogelijk te maken. Bij supermarkten als Dekamarkt, Dirk en Spar, retailketens als ICI PARIS XL, Jeans Centre en Mitra en webshops als DeOnlinedrogist.nl en Suitable kun je nu al met Payconiq betalen. Voor alle winkels kijk je in onze winkelzoeker. Wil jij met Payconiq betalen in een winkel bij jou in de buurt? Vraag gerust om Payconiq aan de winkelier. Winkels kunnen Payconiq activeren door zich op te geven via onze zakelijke pagina.

Is Payconiq wel veilig?

Payconiq is een initiatief van verschillende grote Europese banken en werkt met álle Nederlandse banken. Dat wil zeggen dat we aan dezelfde eisen moeten voldoen als banken en alle gebruikersdata bij ons net zo veilig zijn als bij een reguliere bank. Dus net als Apple Pay, is Payconiq hartstikke makkelijk en vooral veilig! Pay fast, Pay easy, Payconiq.